Skip to main content

Vastuullisuus Välituvalla

Välituvan tilalla on pitkä perinteet suvun tilana ja luonto on ollut osa elämää aina.  Luonto on tuonut antimiaan ruokapöytään, puhdasta vettä juotavaksi ja paikan asua, elää ja yrittää. Puhtaasti, turvallisesti ja ekologisesti.  Luonnon hyvinvointi ja Puruveden puhtaus ovat Välituvan suvun perinnearvoja, joita pyrimme edelleen vaalimaan – tahdommehan nähdä tulevien sukupolvien asiakkaineen nauttivan puhtaasta ilmasta naavaa kasvavine puineen jatkossakin.

Vuosikymmenten kokemusten ja asiakkaiden palautteiden jälkeen tiedämme, että tämä alue tarjoaa täydellisen vastakohdan meluisan ja kiireisen kaupungin arkeen. Maaseudun rauha ja hiljaisuus, metsän humina ja luonnon äänet – siinä kaikki mitä kuulet. Puhdas luonto ja raikas ilma ovat helppoja hengittää ja metsäluonto tutkitustikin rentouttaa mieltä, olitpa sitten liikkeellä aktiivisesti urheillen tai rennosti samoillen.

Välituvan vastuullisuusteot

Pyrimme hankkimaan tuotteet ja palvelut lähialueelta

Tuemme paikallistaloutta tekemällä  hankinnat mahdollisuuksien mukaan lähialueen yrityksistä. Perus kulutushyödykkeiden lisäksi hankimme esimerkiksi kodinkoneet pääsääntöisesti oman kylän kaupasta ja viimeisimmän mökin remontin yhteydessä uusitut saunanlauteet ja keittiön pöytä ovat paikallisen puusepän käsialaa paikallisista materiaaleista – keittiön pöydän lankut Välituvan omasta metsästä ja saunan lauteet naapuripitäjän pappilan vanhaa lehtikuusta.

Pääosin teemme työt tilalla itse, mutta tarvittaessa palkkaamme työntekijöitä lähialueelta, aivan lähikylistä ja mielellään jopa samalta kylältä. Mökkien ja piha-alueiden perusparannuksissa käytämme lähialueen kirvesmiespalveluita sekä hankimme tarvikkeet lähialueen yrittäjiltä.

Suosittelemme asiakkaillemme lähialueen palveluita ja tuotteita. Ohjaamme asiakkaitamme lähialueen ruokatuottajien palveluihin sekä paikallisiin kauppoihin. Annamme mielellämme myös vinkkejä lähiseudun palveluntarjoajista asiakkaan mieltymysten mukaan.

  Perinteet ja kulttuuri ovat meille tärkeitä

  Perinteinen maalaismaisema on kulttuurimaisemaa parhaimmillaan – onhan alueemme merkitty maaseutukaavaankin arvokkaana maisemana. Saunakulttuuri on myös hyvin edustettuna mökeillämme, joissa kaikissa lämpiävät puulämmitteiset saunat. Kerromme mielellämme alueen ja tilan perinteistä ja suosittelemme asiakkaillemme lähialueen kulttuurikohteita ja -tapahtumia.

  Esteettömyys

  Pyrimme huomioimaan mökeillämme esteettömyyden. Osassa iäkkäämpiä mökkejämme se ei ole aivan yksinkertaista, mutta uusimmalla mökillämme se on huomioitu esimerkiksi ovien leveytenä ja yksitasoratkaisuina. Tarvittaessa pystymme muokkaamaan mökin liikuntarajoitteiselle soveltuvaksi. Tulevaisuudessa mökkejämme remontoidessa ja toimintaa kehittäessämme kiinnitämme huomiota entistä enemmän myös esteettömyyteen.

  Ympäristöystävällisyys

  Kannustamme asiakkaitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti ja kaikkien mökkien vuokraan sisältyykin soutuvene. Vuokraamme myös polkupyöriä, sup-lautoja ja kajakkia. Suosittelemme myös lähialueen yritysten tuottamia ympäristöystävällisiä palveluita, kuten ratsastuspalveluita.

  Ohjaamme asiakkaitamme ottamaan huomioon joka miehen oikeuksien lisäksi myös velvollisuudet.

  Seuraamme toimintamme vaikutuksia ympäristöön ja reagoimme niihin tarvittaessa herkästi

  Pienenä perheyrityksenä pienessä kylässä tunnemme hyvin alueen ihmiset ja maastot ja osaamme suositella asiakkaillemme soveltuvat, turvalliset reitit liikkumiseen.

  Huollamme kalustoa ja välineitä säännöllisesti tarkastaen ne jokaisen käytön jäljiltä. 

  Pyrimme säästämään energiaa käyttämällä led-valaisimia, sammuttamalla valot ja sähkölaitteet, kun niitä ei tarvita ja ottamaan tarvittavan veden järvestä aina kun se on mahdollista, esimerkiksi piha-alueiden ja kesäkukkien kastelussa. Mökkien lämpötilaa alennetaan silloin, kun ne eivät ole käytössä.

  Mökeillämme lajitellaan jätteet kunnan ohjeen mukaisesti. Käytämme mökeillä kestotuotteita, kuten saunan laudeliina, käsipyyhe ja keittiöpyyhe.  Kierrätämme kaiken jätteen ja tavaran asianmukaisesti ja pyrimme välttämään turhan tavaran hankkimista. Kierrätys on meille arkipäivää, niin yritystoiminnassa kuin yksityiselämässäkin – onhan kierrätys osattu maatiloilla jo aikojen saatossa, osittain tavarapulankin takia.

  Yrittäjät ja henkilökunta ovat hyvin perillä jätteiden lajittelusta ja auttavat mielellään asiakkaita jätteiden lajitteluun liittyvissä kysymyksissä. Mökeiltä löytyvät kirjalliset jätteiden lajitteluohjeet.

  Suosimme roskatonta retkeilyä. Siivoamme mökkien piha-alueet ja lähitienoot säännöllisesti mahdollisista roskista.

  Välituvalle ovat kaikki tervetulleita!

  Vastuullisuuden kehittäminen on meille tärkeää. Kannustamme toisiamme ja henkilökuntaamme toimimaan vastuullisesti. Olemme aloittaneet VisitFinlandin Sustainable Travel Finland – ohjelman, jonka tavoitteena on kestävän matkailun edistäminen.

  Vastuullinen toiminta ja kestävä kehitys on Välituvalle sydämen asia